Begeleiding energielabel

Begeleiding Energielabel - De Lorijn Makelaars
Begeleiding Energielabel - De Lorijn Makelaars

Vanaf 2015 bent u verplicht om een (definitief) energielabel te verstrekken aan de koper van uw woning. Koopwoningen zonder energielabel mogen niet meer verkocht worden. De Lorijn Makelaars begeleidt u graag bij het aanvragen van een definitief energielabel voor uw woning.

Wat is het energielabel?

Het energielabel geeft aan hoe energiezuinig uw woning is, vergeleken met soortgelijke woningen. Het energielabel maakt het energieverbruik van uw woning inzichtelijk. Hierdoor kunt u zien of uw woning veel of weinig energie verbruikt (de energieprestatie). Woningen met een A-label zijn het meest zuinig. Woningen met een G-label zijn het minst energiezuinig. Op het energielabel staan ook suggesties voor energiebesparende mogelijkheden, zoals bijvoorbeeld het plaatsen van dubbel glas, of isolatie van dak, gevel of vloer.

Van voorlopig naar definitief energielabel

De meeste huizenbezitters hebben een voorlopig energielabel in bezit. Echter, het voorlopige energielabel is een inschatting. Misschien heeft u inmiddels energiebesparende maatregelen getroffen. Dit kunt u aangeven zodra u het voorlopige energielabel omzet in een definitief label. Hierdoor kan het definitieve energielabel anders uitvallen dan het voorlopige label. Een definitief energielabel is verplicht bij de verkoop van uw woning.