Vorige | Volgende
Verkocht

Havenkade 14 Beneden-Leeuwen

Deze woonboot is verkocht

Neem contact met ons op

0487-518930

makelaars@delorijn.nl

Omschrijving

Het zo mooi bezongen land van Maas en Waal is hier op de Havenkade op zijn mooist. Prachtige vergezichten over de uitgestrekte rivier met elke dag een nieuwe horizon, met die typische blauwe luchten die menig schilder inspireert. Deze woonboot heeft als bestemming woon/werkschip en is thans in gebruik als woning met een winkel, gespecialiseerd op watersport, boot artikelen. Globale indeling: Vanuit...

Kenmerken

Soort woning
Woonboot
Bouwtype
Bestaande bouw
Status
Verkocht
Aanvaarding
in overleg
Bouwjaar
1961
Ligging
Landelijk gelegen, aan water

Omschrijving

Het zo mooi bezongen land van Maas en Waal is hier op de Havenkade op zijn mooist. Prachtige vergezichten over de uitgestrekte rivier met elke dag een nieuwe horizon, met die typische blauwe luchten die menig schilder inspireert.

Deze woonboot heeft als bestemming woon/werkschip en is thans in gebruik als woning met een winkel, gespecialiseerd op watersport, boot artikelen.

Globale indeling:
Vanuit de oever waar voldoende gelegenheid tot parkeren is komt u via een lange stalen loopbrug op het centrale dek, met direct links de ingang naar de winkel onder de waterlijn. Vast aan deze toegang bevinden zich 2 bergingen.
De woning aan de rechterzijde bestaat uit 2 woonlagen. Op de 1-ste woonlaag komt u via het zij-dek binnen in een ruime entree met toilet, trapopgang, natte ruimte met opstelling c.v.-ketel en wasmachine aansluiting en toegang tot de slaapkamer aan het voordek. De centrale hal geeft toegang tot nog 2 slaapkamers. Via de trap komen we op een overloop met een 3e slaapkamer, toilet en douche ruimte. Het uitzicht vanuit de keuken en woonkamer met terras is adembenemend.

Algemeen:
- gebruiksoppervlakte 452 m²;
- woonruimte 170 m²;
- overige inpandige ruimte 260 m²;
- gebouwgebonden buitenruimte 22 m²;
- inhoud 1.470 m³.

Algemene gegevens voertuig:
Type: werk/winkel-woonschip, niet zelfvarend;
Lengte volgens meetbrief: circa 37 meter;
Breedte volgens meetbrief: circa 8 meter;
Waterverplaatsing: circa 250,579 m³;
Bouwjaar: onbekend, het vaartuig werd in het verleden midscheeps verlengd.

Constructie casco:
Materiaal: een deels gelast en deels geklonken (voor-, en achterschip) vaartuig;
Langs-/dwarsverband: dwarsverband;
Spanafstand: 500 mm;
Afmetingen spanten: in de zijde hoekprofiel;
Soort kimmen: rond;
Waterdichte schotten: geen, het voor-, en achterpiekschot zijn open middels een doorgang;
Indeling van voor naar achter: benedendeks: voorpiek, winkelruimte circa 250m2, achterpiek (bergruimte);
bovendeks: voordek, woonruimte (2 verdiepingen), benedenverdieping afmetingen circa 17,00 x 6,00 meter, dek ter plaatse van opgang, bergruimte afmetingen circa 5,00 x 3,00 meter, werkplaats afmetingen circa 3,80 x 3,70 meter, achterdek;
Ballast: de vlakbeplating is over nagenoeg het gehele vaartuig voorzien van een betonnen vloer welke tot boven de verbanddelen is gestort.

Dekinrichting:
Spudpalen: aan de voor-, en achterzijde van het vaartuig is een spudpaal geplaatst waarmee het vaartuig is afgemeerd. De spudpalen hebben een lengte van circa 20 meter en kunnen hiermee de waterniveau verschillen de op Waal opvangen;
Loopbrug: het vaartuig is vanaf de oever toegankelijk middels een stalen loopbrug met een lengte van circa 24 meter een breedte van circa 2 meter. De loopbrug is voorzien van stalen looproosters en is zodanig zwaar uitgevoerd dat deze toegankelijk zou zijn voor een voertuig. De loopbrug is middels loopwielen op het dek opgelegd om hiermee de waterstand niveau verschillen op te kunnen vangen.

Aansluitingen:
Installaties: aansluitingen voor o.a. telefoon, drinkwater, krachtstroom, gas en riolering.

Elektrische installatie:
Boordnetspanning: 220/380 Volt middels een 64 Ampère walaansluiting;
Generatoren: geen;
Installatie: de elektrische installatie en walaansluiting werden in 2015 grotendeels vernieuwd.

Accommodatie:
Voorschip: het vaartuig is opgebouwd met een woongedeelte bestaand uit 2 woonlagen. De benedenverdieping is ongeveer 17 meter lang en 6 meter breed. De beneden verdieping is ingericht met o.a. een entree met wenteltrap naar de bovenverdieping, 2 werkkamers, 2 slaap/woonkamers, een ruimte met wastafel, gootsteen en de verwarmingsketen en een apart toilet. De bovenverdieping is ingericht met een slaapkamer, een badkamer met douche en wastafel, een keuken met koelkast, 4-pits gasfornuis en een eenvoudig keukenblok, een woonkamer en een apart toilet. Aan de woonkamer is een terras aangebouwd welke bestaat uit een stalen frame voorzien van aluminium vloerplaten. De accommodatie is voorzien van dubbele beglazing gevat in stalen profielen, de accommodatie is toegankelijk via een aluminium toegangsdeur aan de walzijde.

Achterschip: aan de achterzijde is de toegang naar benedendeks (winkelruimte) aanwezig, aangrenzend zijn een werkplaats en berging op het bovendek geplaatst. Alle opbouwen zijn vervaardigd in staalconstructie.

Verwarming: een gasgestookte volautomatische verwarmingsketel met radiatoren in de woon-, en werkruimte. De verwarmingsketel werd vernieuwd in 2015, fabricaat Intergas HRE, Nominaal vermogen 41,3 KW.

Sanitair: het vaartuig is voorzien van een 'drukriolering'met een aansluiting op het riool aan de wal. De installatie bestaat uit een vuilwatertank met bijbehorende drukpomp welke benedendeks staan opgesteld.

Bijzonderheden en opmerkingen:
Laatste hellingbeurt: november/december 2009;
Reden: inspectie en onderhoud;
Bijzondere cascoreparaties: de beplating (vlak-, en kimbeplating) in het geklonken voor- en achterschip werden tot circa 30 cm boven de wind/waterlijn verdubbeld in plaatdikte 6 mm;
Bijzonderheden accommodatie: de gasgestookte verwarmingsketel werd vernieuwd in 2015;
Bijzonderheden installaties: de elektrische installatie werd in 2015 grotendeels vernieuwd en voorzien van 64 Ampère walaansluiting.

Staat van de onderhoud:
Casco: goed, het vaartuig werd van 2-componenten conservering voorzien;
Winkelruimte benedendeks: goed, de vlakbeplating is voorzien van een laag beton (ballast/vloer), de verbanddelen en vlakbeplating zijn hierdoor inwendig niet te inspecteren;
Dekinrichting: goed;
Elektrische installatie: goed;
Accommodatie: redelijk tot goed, het betreft een ruime woon-/werkaccommodatie met ruime mogelijkheden. De inrichting hiervan is eenvoudig.

Kenmerken

Overdracht

Status
Verkocht
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Soort woning
Woonboot
Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1961
Daktype
plat dak

Oppervlakten en inhoud

Gebruiksoppervlak wonen
170 m²
Overige inpandige ruimte
260 m²
Gebouwgebonden buitenruimte
22 m²
Bruto inhoud
1.470 m³
Perceeloppervlakte
1.000 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
6
Aantal slaapkamers
4
Aantal badkamers
1
Voorzieningen badkamer
wastafel, douche

Energie

Soort verwarming
c.v.-ketel
Warm water
c.v.-ketel
Bouwjaar ketel
2015
Eigendom ketel
eigendom

Kadastrale gegevens

Gemeente
Leeuwen
Sectie
C
Perceel
62
Oppervlakte
1000 m²
Eigendomssituatie
Eigendom belast met erfpacht
Ligging
Landelijk gelegen, aan water

Parkeergelegenheid

Soort parkeergelegenheid
openbaar parkeren

Foto's

Zie ook: Plattegronden

Plattegronden

Kaart Havenkade 14 Beneden-Leeuwen

naar Havenkade 14 Beneden-Leeuwen
Op 5 minuten loopafstand Op 5 minuten fietsafstand