Taxaties

Uw woning laten taxeren

Een goede taxatie is de start van een succesvolle verkoop of aankoop. Het is dé basis waarop u, samen met ons, de juiste aan- of verkoopbeslissingen kunt nemen. Daarnaast helpt een taxatie u bij het verkrijgen van een hypotheek, het aangaan van een lening (uit overwaarde), successieaangifte en meer. Een taxatie kan alleen gedaan worden door een erkend taxateur. De Lorijn Makelaars is bevoegd als (NWWI-)taxateur en kan uw woning vakkundig taxeren. De taxateurs van De Lorijn Makelaars zijn ingeschreven in het register van stichting VastgoedCert.

NWWI Taxatie

Diverse geldverstrekkers zoals banken en verzekeringsmaatschappijen accepteren niet zomaar elke taxatie. Zij hanteren strikte regels en eisen dat het taxatierapport voldoet aan de normering van het NWWI. Bij de Lorijn Makelaars bent u verzekerd van een objectieve en kwalitatieve taxatie. Wij zijn NWWI-taxateur en hanteren bij taxaties een uniform taxatiemodel: het model NVM taxatierapport. Dit taxatierapport wordt door alle geldverstrekkende instellingen en de Nationale Hypotheek Garantie (NHG) geaccepteerd.

Waardebepaling

Een waardebepaling is bedoeld om u een indicatie te geven van de verkoopwaarde van uw woning en de te verwachten verkoopsnelheid. Een waardebepaling is niet hetzelfde als een taxatie. U kunt op basis van de ingeschatte waarde geen lening afsluiten. Als u concrete verkoopplannen heeft, kunt u bij ons een gratis waardebepaling aanvragen.