5 voordelen van een professionele makelaar

Je vraagt je misschien af waarom je een professionele gecertificeerde makelaar moet inschakelen wanneer je overweegt om je eigen woning te verkopen. Wellicht ken je iemand die zelf zijn woning heeft verkocht zonder makelaar. Graag vertellen we jou over de voordelen van een professionele gecertificeerde makelaar!

1. Lokale marktkennis

Een gecertificeerd makelaar heeft uitgebreide kennis van de lokale markt en specifieke buurten in een bepaald gebied. In het geval van De Lorijn is dit gebied het Land van Maas en Waal. Professionele makelaars kennen de kenmerken van verschillende buurten, zoals voorzieningen, scholen, veiligheid, infrastructuur en lokale trends. Deze informatie is essentieel voor de waardering van onroerend goed en het adviseren van kopers en verkopers.

2. Netwerk van de makelaar

Gediplomeerde makelaars hebben doorgaans een uitgebreid netwerk van professionals in de vastgoedsector, waaronder andere makelaars, taxateurs, hypotheekverstrekkers, aannemers en juristen. Dankzij dit netwerk kunnen ze snel en efficiënt samenwerken met de juiste mensen om transacties soepel te laten verlopen. Ze kunnen klanten ook betrouwbare aanbevelingen doen op basis van hun kennis van lokale experts.

3. Expertise

Een gecertificeerde makelaar heeft middels het behalen van diploma’s een bepaalde basiskennis al in huis. Door het behalen van deze diploma’s is het kantoor ook aangesloten bij een branchevereniging. In de makelaardij zijn deze verenigingen de VBO en NVM. De Lorijn is aangesloten bij de grootste brancheorganisatie, de NVM. NVM-Makelaars zijn deskundig en houden hun kennis op peil door permante educatie. 

4. Onderhandelingsvaardigheden

Een makelaar met goede onderhandelingsvaardigheden kan streven naar de maximale waarde voor uw woning tijdens het verkoopproces, waardoor u een betere opbrengst kunt behalen. De ervaring van een makelaar speelt hier ook een grote rol in. Door zijn ervaring kan hij goed inschatten welke onderhandelingstechniek voor de situatie geschikt is.

5. Ontzorgen van de verkopers

Uit onze ervaring blijkt dat het verkopen van een eigen woning ervaren kan worden als een stressvolle periode. Een gediplomeerde en ervaren makelaar neemt het verkoopproces voor zijn rekening, zodat verkopers zich geen zorgen hoeven te maken over formaliteiten en administratieve handelingen. Door het uitvoeren van alle taken omtrent de verkoop van de woning worden de zorgen bij de verkopers weggehaald.